Drink 'til You're Green

Пейте пока не позеленеете

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.



We Americans love our fast food. And a new study shows that a little thing like a nutrition label is not gonna stop us when we want a breakfast burrito.
 
In January 2009 King County, Washington imposed mandatory menu labeling on all restaurant chains in the region, which includes Seattle and its surrounds. Restaurants were asked to disclose nutrition information, including a calorie count, about every item on the menu.
 
Then, over the next year, researchers in conjunction with local public health officials monitored food purchases at the Taco Time chain of restaurants. And they found that nothing changed. The total number of sales and the average calories per order were the same, regardless of whether the restaurant labeled its menu. The study appears in the American Journal of Preventive Medicine. [citation to come]
 
Now, it could be that Taco Time customers were already wise to the relative nutritiousness of their meals, because the restaurant was highlighting its healthier options with a little logo before the law took effect.
 
So maybe all we need is a happy, "healthy icon" to keep us from overdoing it. Because pointing out that a large order of cheddar fries has 700 calories was not food for thought.
 
—Karen Hopkin

Still nursing a New Year's hangover? Well, here's another reason to feel bad.
Всё страдаете от новогоднего похмелья? Что ж, есть ещё один повод расстраиваться


 The makers of your drink of choice are contributing to climate change—and I'm not just talking the carbonation in your beer or bubbly.
Производители вашего любимого напитка вносят вклад в изменение климата - и я имею в виду не только газы в пиве и газировке


Take wine. On the U.S. east coast, it's not the fermenting or the bottling causing the most excessive emissions of heat-trapping gases, it's the transportation.
Возьмём вино. На восточном побережье США наибольший вклад в выброс парниковых газов вносит не брожение и розлов вина, а его транспортировка


 For those east of a line that zig-zags down from eastern Lake Erie to the Rio Grande in west Texas, drinking French wine or a local product lessens emissions from shipping.
Если зигзагом провести  линию от озера Эри на востоке до Рио Гранде в западномТехасе, то к востоку от неё для снижения выбросов от транспортировки следует пить французское или местное вино


 Everybody west should opt for west coast vintages.
К западу от этой линии следует выбирать вина западного побережья


If you were guzzling beer, I hope it was out of a can.
Если вы любитель пива, то надеюсь, пьёте баночное


 Aluminum production is electricity-intensive, but shipping cans causes less global warming pollution than shipping bottles does. And aluminum gets recycled more than glass.
Производство алюминия требует много электричества, но транспортировка алюминиевых банок не так влияет на глобальное потепление, как транспортировка бутылок


Don't think the hard stuff is clean either. Whether single malt or vodka is your poison, distilling it requires energy that, of course, results in the release of those globe warming gases.
Не думайте, что от крепких напитков выбросов нет. Чем бы вы ни травились - солодом или водкой, - производство напитка требует электроэнергии и приводит к выбросу парниковых газов


 Rum might be a good bet, given the efficiency of growing sugarcane and the fact that you can use the stalks for fuel.
Возможно, меньше выбросов от производства рома. Он из сахарного тростника, который даёт меньше отходов и затем служит топливом



There is good news though. By making the thick glass bottles invented by Dom Perignon lighter, champagne makers will save some 8,000 metric tons of greenhouse gas pollution per year with future vintages.
Но есть и хорошая новость. Делая стеклянные бутылки по методу Дома Периньона, производители шампанского впредь будут сокращать ежегодные выбросы парниковых газов на 8тыс. метрических тонн


 So let's toast to a happy, prosperous and environmentally friendly New Year!
Так что выпьем за счастливый, благополучный и экологически чистый Новый год!


 

Добавить комментарий

Защитный код
Обновить

Поделиться: