Как я провела вчерашний вечер (last night). Рассказ молодой англичанки.

Eli (England):


I had a really good time last night, Thursday night, so I couldn't stay out that late, but I went over to a friend's house, an English girl, that I met over here in Japan, where I'm living at the moment, but she's like the only English girl that I actually know, she's actually Welsh, but British girl, that I know here, so it's really nice to sort of hang out with someone who's similar. She also knows a few friends that I know in England so we've kind of got similar interests. We're from a similar world in our own country so it's really nice to find someone who I'm sort of on an equal stepping with here, so she invited me over for the evening.
Вчерашний вечер я провела очень хорошо. Это был четверг, поэтому я не могла где-то засиживаться (надо было домой), но я пошла в гости к подруге, девушке из Англии, с которой познакомилась в Японии, где сейчас живу. Кстати, она единственная девушка из Англии, которую я здесь знаю. Вообще-то она валлийка (из Уэльса), но всё же из Британии. Так что очень приятно с ней общаться, у нас много общего. К тому же, у нас в Англии есть общие знакомые, так что интересы у нас, так сказать, сходятся. На родине у нас был один круг общения - так что приятно встретить здесь человека, с которым чувствуешь себя на равных. Вот она и пригласила меня в гости вчера вечером.
I had a lesson in the afternoon and then after that I got in the tube, she lives about, sort of over an hour away from me by train cause I live in the sort of northeast of Tokyo, actually out of Tokyo in Chiba, and she lives in the southwest, so we couldn't really be farther away if we tried but she invited me over for a girl's night in which is something I did a lot with my friend when I was in England so it was really nice and she's doing, she's teaching a design course here, interior design, in a Japanese college, and she's got her own apartment near Shibuya, which is quite a sort of busy nice area of Tokyo.
После обеда у меня был один урок, затем я села в метро... она живёт примерно в часе езды от меня на электричке, потому что я живу на северо-востоке Токио, даже в пригороде Токио - Чиба, а она живёт на юго-западе Токио, так что дальше уже невозможно при всём желании - но она пригласила меня вечером на "девичник". В Англии я часто ходила так в гости к своей подруге и всё было очень хорошо. А занимается она... преподаёт здесь  курс дизайна интерьеров в японском колледже. У неё есть своя квартира недалеко от Шибуя - это такой деловой, но приятный квартал Токио.
So when I went over it was really nice. She's got her own little space with a balcony and kitchen something which I don't have at the moment, cause I'm living in a guesthouse and she cooked for me. Mash potatoes and sausage and onion gravy which is a very typical English dish and so we ate that. We had some wine and then watched a DVD called Twin Towns which is made in Wales and is sort of made us really miss home.
Мы хорошо провели время. У неё небольшая квартирка с балконом и кухней - а у меня сейчас квартиры вообще нет, потому что живу в небольшой гостинице. Она приготовила мне ужин. Картофельное пюре с сосисками и луковой подливкой - это типично английское блюдо, им мы и поужинали. Выпили немного вина, потом посмотрели на DVD фильм "Города-близнецы", снятый в Уэльсе, - и даже заскучали по дому.
We had this sort of very English evening together all together. I had Bangers n' mash , *** a potato and sausage, and um, like English film, and it was really, really enjoyable. It was something I haven't done here yet and I guess it's something I really miss cause I really miss my friends from home and hanging out with them and it was nice and then I stayed over. She had like a futon in her sitting room and I stayed over we both got up together this morning to head in for work. I was a little bit late, but, cause of the distance I was having to travel but that doesn't really matter. I'm usually late for school anyway.
У нас был чисто английский вечер. Я поела пюре с сосисками... посмотрела английский фильм - всё было очень-очень приятно. Такого вечера здесь у меня ещё не бывало, и мне всего этого очень не хватает, потому что я очень скучаю по друзьям на родине, как мы с ними дружили. Всё было хорошо, а потом я осталась у неё ночевать (примечание переводчика - а как же четверг: "не могла засиживаться"?). У неё в гостиной есть хлопчатобумажный матрац, на нём я спала. Утром встали и пошли на работу. Я немного опоздала, потому что ехать было далеко - но это неважно. Я и так обычно опаздываю на занятия.
 

Комментарии 

 
0 #2 V 25.11.2016 23:06
Thank u! It is really interesting and importnant for me - to hear such stories.
Цитировать
 
 
-2 #1 Ann Kirilina 19.12.2015 15:30
Good! ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
Цитировать
 

Добавить комментарий

Защитный код
Обновить

Поделиться: